Få maks ut av iPhone-headsettet

Her får du garantert et triks eller to du ikke kan!
EarPods til iPhone

Sammen med alle nye iPhone-telefoner følger også det karakteristiske hvite headsettet med på kjøpet, noe som absolutt er verdifullt om du ønsker å høre på musikk eller en podcast.

Ettersom hodetelefonene også inneholder en mikrofon, er de også veldig kjekke om du vil snakke «handsfree» mens du går, sykler, rydder, kjører eller gjør andre ting der du vil ha hendene fri.

Mange kontroller

På ledningen til høretelefonene finner du en «mini-fjernkontroll», med tre knapper: En hovedområde som kan trykkes ned i midten, samt et pluss- og minustegn som også kan trykkes på.

Fjernkontrollen på hodetelefonene kommer godt med

Basiskontrollene her gir seg kanskje selv. Ett trykk på midtknappen lar deg svare eller legge på en samtale, eller pause noe som spilles av. Pluss og minus brukes på sin side til å styre volumet på alt fra mobilsamtaler til musikk.

Men bak disse tilsynelatende enkle knappene, skjuler det seg mange andre smarte triks som kan gjøre mobilbruken lettere.

Her er den komplette oversikten:

Aktiver stemmekontroll

Enten du har Siri aktivert på telefonen, eller bare benytter deg av talekontroll, kan du aktivere denne ved å holde inne midtknappen noen sekunder.

Nå kan du kommandere telefonen ved å si ting som "ring mamma" ... og håpe på at den hører deg korrekt og ringer rett person.

Spol framover

Det kan være greit å slippe å holde telefonen

Det er veldig greit å kjenne kommandoene på iPhone-headsettet, så du slipper å stoppe opp hele tiden for å utføre enkle kommandoer på telefonskjermen.

Enten du hører på musikk eller ser på en video, kan du spole framover ved å dobbeltklikke raskt på midtknappen. På andre trykket holder du imidlertid knappen inne – og dermed spoles det framover til du slipper knappen.

Spol tilbake

Av og til vil du sikkert spole tilbake i en låt eller video. Da klikker du kjapt tre ganger på midtknappen, og holder inne på det tredje trykket. Også her spoles det så lenge du holder knappen inne.

Hopp til neste låt

Om du for eksempel ikke vil høre på en sang i en spilleliste, kan du lett hoppe til neste ved å trykke to ganger kjapt på midtknappen.

Hopp til forrige låt

Var sangen du nettopp hørte på så bra at du vil høre den om igjen, hopper du enkelt tilbake en låt med tre kjappe trykk på midtknappen.

Ta bilder

Glad i å ta selfies fra litt avstand, men har ikke lange nok armer? Null stress: Når du har kamera-appen åpen, kan du ta et bilde ved å trykke på pluss-knappen på fjernkontrollen.

Avvis en innkommende samtale

Om det ringer mens du har på deg hodetelefonene, kan du enkelt svare på samtalen ved å trykke på midtknappen én gang (det er også slik du legger på). 

Men om det passer dårlig å snakke, kan det være greit å sende den som ringer videre til telefonsvareren. Dette gjør du ved å trykke inn midtknappen, og holde den inne i et par sekunder før du slipper den.

Hopp mellom samtaler

Av og til er det flere som vil ha tak i deg, samtidig. Om det ringer mens du allerede er i en samtale (og du har aktivert samtale venter), kan du svare på den nye samtalen ved å trykke lett én gang på midtknappen. Et trykk til hopper tilbake til den andre samtalen – og sånn kan du holde på (husk bare at du har noen som står på vent).

Avslutt én samtale for å ta en annen

Om du brått får den viktige samtalen du har ventet på, og må prioritere denne over den du allerede sitter i, kan du holde inne midtknappen et par sekunder når du tar den nye samtalen, før du slipper. Den andre samtalen vil da bli kuttet, mens du får konsentrert deg fullt ut om den nye.

Bruk hodetelefonene på Mac

Du kan også bruke iPhone-hodetelefonene på Macen din. Du hører da musikk og slikt som normalt, men kan også styre volumet med pluss- og minusknappene.

Også mikrofonen fungerer godt her, noe som gjør det lettere å ha mer private samtaler via Facetime, Skype og så videre.

Bonus: Unngå ledningkrøll!

Denne kan være smart å ta vare på

Sammen med de nyeste iPhone-modellene, kommer også hodetelefonene pent pakket ned i en plastboks. 

Denne kan du godt bruke når skal ha med deg hodetelefonene rundt, så slipper du det evige krøllet med å få opp ledningfloker. 

Om du ikke lenger har denne boksen, finnes det imidlertid en rekke smarte triks for å holde hodetelefonene samlet på en smart måte når du ikke bruker dem – i denne videoen kan du se noen av dem:

Populært på Online.no nå: