2018 blir året du får internettdekning i hele huset

Smarte hus, fantastiske nye TV-løsninger og nye dingser: Vi som elsker teknologi har mye å se fram til.
2018 blir året du får internettdekning i hele huset

Bredbåndet er grunnmuren i den teknologiske revolusjonen som akkurat nå utspiller seg i hjemmene våre. Vi har mange dingser påkoblet samtidig – og enda flere skal det bli når husene blir smarte og alt fra lyspærer til ringeklokker til kjøleskap og støvsugere blir koblet på nettet.

Da blir det avgjørende at du har stabilt internett som når fram til alle kriker og kroker. Og opplever du problemer, er det én ting du må sjekke først.

– Det viktigste stikkordet for godt wifi-signal i hjemmet er plasseringen av ruteren, sier Arne Husom, porteføljesjef i Telenor.

Ta ruteren frem

Selv om moderne rutere, som den Telenor leverer, er veldig gode, har de likevel begrensninger.

Vegger, etasjeskiller og andre fysiske hindringer gjør at signalet ikke nødvendigvis når frem overalt, forklarer Husom.

– Man bør tenke på ruteren som en slags lyspære. Og man bør med andre ord henge den opp på et sted hvor den «lyser opp så mye som mulig».

– Den bør henge fremme, ikke i en skuff eller i et skap, men for eksempel i en trappeoppgang i et hus med flere etasjer.

Mye utstyr på vei

Har du plassert ruteren helt riktig, men uten at det hjelper deg med svært stort hus eller tykke murvegger, finnes det ekstrautstyr du kan gå til anskaffelse av. Og flere produkter som forsterkere og såkalte mesh-nettverk er på vei inn på markedet.

Å sikre god dekning blir nemlig helt avgjørende når flere skal gjøre som Lisa (89). I løpet av noen dager i januar, gjorde Telenor huset hennes «smart». Med stabil bredbåndsteknologi i bunnen bygde vi blant annet lys- og varmesystemer, og dingser som lot Lisa styre alt fra vanning av blomster til kaffetrakteren ved hjelp av stemmestyring.

Lisas smarthjem er utgangspunkt for en rekke nye filmer som Telenor nå lanserer.

Garantert alltid på nett

Det viktigste for deg som har planer om å gjøre huset ditt smart, er likevel at signalene inn i huset ditt er stabile.

– Det viktigste for deg er en bredbåndsleverandør som tar dette med oppetid og garantert nett på alvor, som bruker tid og ressurser på det, og som har et apparat som kan fikse eventuelle feil raskt, sier Husom.

Med internett fra Telenor får du i tillegg Alltid på nett-garanti: Dersom det er en feil på nettet inn til huset ditt får du en datapakke til mobilen fram til det faste er oppe og går igjen.

– Telenor er veldig gode på dette, og har et et erfarent og godt driftssenter som sørger for å ta rask affære om noe er på vei til å gå galt, sier Husom.

Populært på Online.no nå: